17:00

Horndals IF

Referat: Skogsbo/Avesta IF U - Horndals IF

SAIF U - HIF 3-5 (1-2)

På fredagskvällen säkrade vi vår andra vinst för säsongen mot SAIF! Motståndarna mönstrade ett riktigt bra lag, vilket inte gör bedriften sämre. Första 5 minuterna går klart till SAIF men de skapar trots det inga riktiga farliga chanser. Skott från långt håll är deras enda "farligheter". Sedan kommer vi in i matchen och gör det svårare för motståndarna. Vi spelar riktigt smart överlag och har rätt positioner försvarsmässigt över hela planen med hög press som alla följer till punkt och pricka. Noterbart är att vi mönstrar ett lag á la "anfall är bästa försvar". Detta genom att spela med en 3-backslinje och 3 anfallare, vilket verkligen var en lyckträff idag. Beröm till alla på plan för en väl genomförd match. Tyvärr fick Erik Andersson 2 gula kort och blev utvisad med drygt 10 minuter kvar att spela. Då flyttar vi ner en till i backlinjen för att göra det svårare för SAIF anfallsmässigt, vilket ju bevisligen gick bra. 0-1 gör Erik Andersson på ett långskott. 0-2 gör Robert Bjurling efter framspelning i djupled av Sjössa. 2-3 gör Javad Nurzahi framspelad av Bjurling. Detta efter att SAIF hunnit kvittera lite onödigt. Efter det gör Robban sitt andra mål för kvällen (Simon Jansson som framspelare) innan även Simon får trycka in en boll. Skön och rättvis seger alltså!